Publicat el

La fruita a l’estiu, el refresc més saludable

L’estiu és l’època de l’any on trobem més varietat de fruita. El seu consum ens ve de més de gust per la seva frescor i per la seva variabilitat a la hora de consumir-la, ja sigui en forma de fruita fresca, en forma de batuts, aigua de fruites, en amanides, gelats casolans i fins i tot en plats salats. Això permet incorporar-les a la nostra alimentació estiuenca de manera molt variada i refrescant.

La fruita és una gran font d’hidratació natural pel nostre organisme evitant així la seva deshidratació durant els mesos d’estiu, quan les temperatures i la humitat son molt elevades, factors que posen en risc la nostra salut. Moltes fruites com la síndria, el meló, la pinya o les maduixes tenen gran quantitat d’aigua en la seva composició per lo que ens aporten una agradable sensació de frescor que ens alleuja de la calor i ens manté frescos. A més el seu elevat contingut en fibra afavoreix a la retenció d’aigua al nostre organisme, afavorint-ne la seva hidratació.

Les altes temperatures dels mesos d’estiu debiliten el nostre organisme per lo que ingerir vitamines, minerals i antioxidants que enforteixin el nostre sistema immunològic és vital pel seu bon funcionament, evitant així possibles infeccions i protegint la nostra pell dels intensos rajos solars. Cal tenir en compte, però, que per la seva gran variabilitat en el contingut de vitamines i minerals fan que per garantir una aportació nutricional equilibrada, cal consumir-les de manera variada i preferiblement senceres, amb pell i crues.

Les altes temperatures també ens poden ocasionar un dèficit energètic que pot derivar a baixades de tensió. Els sucres naturals de la fruita, majoritàriament en forma de fructosa, son una gran font d’energia que ens ajuda a mantenir-nos actius i enèrgics durant tot el dia i el seu elevat contingut en fibra afavoreix a la regulació d’aquests nivells de sucre al nostre organisme.

Per a la seva conservació, els fruits vermells, les figues, les maduixes i les cireres, és preferible conservar-les a la nevera, mentre que la resta (préssec, paraguayo, nectarina, albercocs, prunes…) es poden guardar fora. La síndria i el meló, un cop oberts, si que és recomanable guardar-los a la nevera. Si ens la volem emportar en una sortida d’estiu és ideal guardar-les per separat, senceres i una mica fresques, tan per la seva conservació com per mantenir-ne el seu sabor i frescor.

I sempre recordeu que consumir fruita de temporada és la millor opció per aprofitar al màxim les seves propietats, per gaudir del seu màxim sabor i a més d’aquesta manera aportem el nostre petit gra de sorra a la conservació del medi ambient reduint així les emissions en la seva producció i conservació.

A disFRUITAr de l’estiu!

Publicat el

Com conservar la xocolata a l’estiu

A l’estiu, amb la calor, especialment el xocolata negre a vegades hi apareix una capa finaFat bloom de color blanc a la superfície degut al efecte “Fat Bloom”. Això no vol dir que la xocolata s’hagi tornat dolenta, sinó que simplement, a la vista, no és tant brillant, però el seu bon gust es manté. El “Fat Bloom” o motes de greix son degudes a la inestabilitat del xocolata per un mal temperat, per una elevada temperatura de refredament o per un canvi brusc de temperatura, òbviament sol succeir això últim durant l’estiu. Aquestes taques blanques són la proliferació a la superfície dels cristalls de greix de la xocolata, aquests cristalls simplement es desplacen, però el xocolata manté el seu sabor, tot i que aquesta modifica la seva textura al augmentar una mica la duresa de la mateixa.

A l’estiu, aquests cristalls apareixen degut a que la temperatura de emmagatzematge del xocolata es semblant a la temperatura de fusió dels cristalls i això fa que solidifiquin més lentament i per aquest motiu creixen una mica i es desplacen a la superfície. És per aquests motius que recomanem guardar la xocolata en un lloc fresc i sec, evitant temperatures altes i la humitat. Si no disposem d’un lloc fresc per desar la xocolata millor el guardem a la nevera ben tapat amb paper alumini i dins una carmanyola ben hermètica.

Així doncs, que el xocolata es torni una mica blanca a l’estiu és normal, no pateixin perquè segueix estant boníssim!

Publicat el

A l’estiu protegeix la teva pell

L’estiu és l’època de l’any on, lògicament, smoothie-833470_1280la pell pateix més a causa de la radiació ultraviolada, ja que hi estem exposats més estona, tan si es per voluntat pròpia o no. Segons un estudi de la Universitat de Bristol no només hauríem d’utilitzar cremes i productes especials per protegir la pell sinó també cuidar la nostre alimentació. L’estudi ens demostra que menjant els següents aliments
Continua la lectura de A l’estiu protegeix la teva pell

Publicat el

La xocolata cuida el nostre cor

La Universitat d’Aberdeen, a Escòcia, a conclòs en un estudi publicat a “Heart”, a la revista del “British Medical Journal”, que consumir xocolata diàriament redueix el risc de patir malalties cardíaques i embòlies, concretament menjar-ne cada dia en redueix el risc en un 11% i en un 23% respectivament. Això vol dir que menjar xocolata ja no és un pecat o dolent per la nostre salut sinó que tot el contrari. Continua la lectura de La xocolata cuida el nostre cor

Publicat el

Aposta per un Càtering de fruita

A XocFruit apostem per un càtering sa, fresc i natural. Un toc de salut i de color per sorprendre als teus convidats  o clients en celebracions o esdeveniments.

La base del nostre càtering és la fruita, aliment essencial en una alimentació saludable. La fruita aporta poques calories per la qual Continua la lectura de Aposta per un Càtering de fruita