Publicat el

Com conservar la xocolata a l’estiu

A l’estiu, amb la calor, especialment el xocolata negre a vegades hi apareix una capa finaFat bloom de color blanc a la superfície degut al efecte “Fat Bloom”. Això no vol dir que la xocolata s’hagi tornat dolenta, sinó que simplement, a la vista, no és tant brillant, però el seu bon gust es manté. El “Fat Bloom” o motes de greix son degudes a la inestabilitat del xocolata per un mal temperat, per una elevada temperatura de refredament o per un canvi brusc de temperatura, òbviament sol succeir això últim durant l’estiu. Aquestes taques blanques són la proliferació a la superfície dels cristalls de greix de la xocolata, aquests cristalls simplement es desplacen, però el xocolata manté el seu sabor, tot i que aquesta modifica la seva textura al augmentar una mica la duresa de la mateixa.

A l’estiu, aquests cristalls apareixen degut a que la temperatura de emmagatzematge del xocolata es semblant a la temperatura de fusió dels cristalls i això fa que solidifiquin més lentament i per aquest motiu creixen una mica i es desplacen a la superfície. És per aquests motius que recomanem guardar la xocolata en un lloc fresc i sec, evitant temperatures altes i la humitat. Si no disposem d’un lloc fresc per desar la xocolata millor el guardem a la nevera ben tapat amb paper alumini i dins una carmanyola ben hermètica.

Així doncs, que el xocolata es torni una mica blanca a l’estiu és normal, no pateixin perquè segueix estant boníssim!